• Gjerøyfjellet Vardenløypa

  Kommer::)

 • Refleksløypa i Botnan ca 15.minutter

  En enkel liten trimløype som egner seg for alle som kan gå. Har samme start som Vardenløypa, men holder kun til i Botnan. Følg refleksene rundt plantefeltet, forbi Uglebiblioteket, mot oppgangen til fjellet, videre over Larsbroa. Kanskje en kaffekok på Speiderplassen,
  før du tar hjemveien over landgangen, tilbake til hovedveien.

 • Litt om refleksene i Dalen

  Turen i dalen, der man kan gå fra skolen og rett innover for så å komme ut ved Nystad omtrent, er en tursti som i min barndom bl.a. ble brukt til skiløp. På vinteren er der en flott ski- og akebakke helt i starten. Denne turen passer godt for små barneben, overkommelig lang og lett å gå.
  Høsten 2007 etter en tur på ettermiddagen der skjømminga ble til mørke fortere enn jeg og ungene hadde planlagt, kom tanken på å feste opp små reflekser i trærne. Da kunne vi gå tur med hodelykter selv om det ble ettermiddag før vi kom oss ut. Ungene syntes det var spennende å lete etter neste refleks og løp seg slitne uten å bli lei. Kom ikke på å spørre grunneier før refleksene ble festet, men da jeg gjorde det syntes han det var en god ide. Noen av refleksene er blitt borte, men man kan likevel se dem hele veien selv om der noen steder er langt imellom.
  Hilsen Monica

 • Polarsirkeltrimmen. MANALØYPA

  En flott turløype for store og små. Starter ved nedkjørdselen til Gjerøysjøen. En godt oppmerket løype, med variert tereng. Du går forbi både den gamle husmannsplassen og driftsbygningene til Norsgården, som en gang var statens forsøksgård for saueavel. I dag kan du se bl.a. sauer, storfe, hest og hunder.
  Videre går turen opp til hytta på Mana, en fin plass å finne fram nista og nyte utsikten over det fantastiske øyrike vårt. Har du mer energi på lager, kan en liten avstikker til Høgmana være noe for deg.
  Løypa fortsetter gjennom en herlig trollskog, før du kommer ned til veien. Her kan du slappe av ved øyas fineste ferskvann, Esvågvannet, før du begir deg videre langs veien hjem igjen.
  God tur!

FRILUFTSLIVETS ÅR 2015

🤪

Åpning av friluftslivets år på Gjerøy fant sted på speiderplassen i Botnan tirsdag 13 januar.

I forrykende uvær startet med 24 timer ute i det fri. Vi åpnet UglasBibliotek i granskogen, med klipping av snor, med bøker for liten og stor. Det ble rebusløype, mulighet for spikking, vi tente 24 timers bålet- kl 16:00. Kokte suppe, pyntet bløtkaker, Kaffe-Lars var også med, og varm saft. Det ble leker, mulighet for å klatre i tre, kanskje dette ned. Speiderne og andre sov ute.

 

😎

Polarsirkelen friluftsråd

http://telltur.no/polarsirkelen/rodol